BITCOIN VERDEDIGT EEN CRUCIAAL MACRONIVEAU ALS STIEREN TEKENEN VAN KRACHT TONEN.

  • Het wordt steeds duidelijker hoe belangrijk $10.000 is voor de macroprijsactie van Bitcoin, omdat dit niveau bij meerdere gelegenheden vurig is verdedigd door stieren
  • BTC handelt al enkele dagen rond het niveau, waarbij elke duik eronder zeer kortstondig blijkt te zijn
  • Bulls‘ lichte weergave van sterkte wanneer de crypto dips onder dit niveau een positief teken zijn voor de vooruitzichten op korte termijn
  • Een analist merkt nu op dat deze koersactie Bitcoin boven zijn 128-daags voortschrijdend gemiddelde heeft laten blijven
  • De verdediging van dit niveau lijkt aan te geven dat er op korte termijn een opwaartse spiraal op gang kan komen

Bitcoin en de gehele cryptocurrency markt beginnen zich te stabiliseren na enige turbulentie in de afgelopen dagen.

Veel aan het verdriet van de beren, is de verkoopdruk rond $10.000 niet genoeg geweest om elk type van aanhoudende dip onder dit belangrijke ondersteuningsniveau aan te wakkeren.

De voortdurende verdediging van dit niveau is een positief teken dat aangeeft dat er een opwaartse spiraal op gang kan komen.

Het heeft BTC ook in staat gesteld om boven een belangrijk voortschrijdend gemiddelde te blijven. Dit is een overweldigend positief teken voor de vooruitzichten op korte termijn.

BITCOIN BEARS STRUGGLE TO SHATTER $10.000 SUPPORT

In de afgelopen dagen zijn zowel analisten als beleggers ongelooflijk bearish geworden, waarbij ze op grote schaal opmerkten dat de scherpe afdaling van BTC van hoogtes van $12.200 naar laagtes van $9.900 een dodelijke slag toebracht aan zijn marktstructuur.

Het is belangrijk om op te merken dat er een einde is gekomen aan deze daling, waarbij de kopers de verkoopdruk telkens absorberen als deze onder de vijfcijferige prijsregio zakt.

Waar het zich vervolgens ontwikkelt, kan grotendeels afhangen van de aanhoudende reacties op dit ondersteuningsniveau.

Na een test van $9.950 gistermiddag, stapten de stieren op en stuurden de crypto die tot hoogtes van $10.250 schommelt, die eerder vanochtend werden onttrokken. Sindsdien heeft het zich geconsolideerd.

BTC CONTINUES DEFENDING CRUCIAL TECHNICAL SUPPORT LEVEL

Een andere analist legde in een recente tweet uit dat Bitcoin zijn 128-daags voortschrijdend gemiddelde heeft getest.

Hoewel het tot nu toe is verdedigd, merkt hij op dat een voortdurende verdediging ervan nodig is om het bullish momentum te katalyseren.

„BTC test de 128 DMA – historisch gezien vaak een niveau van steun/weerstand op de dalende prijs. Ook het testen van HTF ondersteuning – de LTF heeft me nog niet overtuigd. Als LTF kracht kan tonen wil ik meer lengtes – tot die tijd zal ik ter plaatse zitten,“ legde hij uit.

Hoe BTC blijft reageren op zowel zijn horizontale steun van $10.000 als zijn voortschrijdend gemiddelde van 128 dagen zou enig inzicht moeten bieden in zijn vooruitzichten op middellange termijn.