En ungarsk politiker trekker seg etter å ha stjålet strøm til gruvedrift av Bitcoin
„Gratis“ Bitcoin: Ungarsk politiker fanget stjele elektrisitet til gruve BTC

Thomas Borka-Saxon, kommunal representant for Democratic Coalition (DK) i Budapest, Ungarn, er blitt tatt for å stjele regjeringens strøm for å bryte Bitcoin rett fra kontoret sitt, rapporterer HVG.

Den vanærede politikeren har allerede trukket seg og brått forlatt partiet på grunn av skrik.

Praten om byen
Budapest har et to-trinns administrativt system, Crypto Bank og det er delt inn i totalt 23 administrative distrikter.

Skjult Bitcoin-gruvedrift ble et hett tema i nasjonale nyheter etter at politiet gjennomsøkte bygningen av Erzsébetváros (Elizabethtown), det syvende regjeringsdistriktet der Borka-Saxon tjente som medlem av dets representantorgan, og beslagla gruveutstyret.

Elizabethtown-ordfører Péter Niedermüller satte det tidligere medlemmet av partiet på spreng i et brennende Facebook-innlegg:

“Et partimedlem … har skuffet meg alvorlig. Eller kanskje det ikke er et sterkt nok ord. Han har forrådt meg. Rettsstaten, overholdelse av moralske prinsipper gjelder for alle. Og spesielt til medlemmene i partiet mitt. ”

Niedermüller – opposisjonskandidaten som ble valgt som distriktets ordfører i fjor – mener at hendelsen har besmittet partiets omdømme.

Ungarn
Bilde av hungarytoday.hu
Det er ikke klart hvor mange „gratis“ Bitcoins Borka-Saxon har klart å bryte ved å tømme av kontorets elektriske kraft.

Ulovlig kryptodrift
Selv om det er helt lovlig i Ungarn, krever Bitcoin-gruvedrift mye strøm. Energiforbruket i hele nettverket er nå på nivå med Tsjekkia.

I slekt
Russiske Bitcoin (BTC) gruvearbeidere fanget å stjele $ 200.000 verdt statlig elektrisitet hver måned

Mange opportunister – fra amerikanske studenter til russiske atomforskere – har blitt bustet og stjålet strøm for å utvinne dyrebare mynter gratis.

Som rapportert av U.I dag ble en australsk mann dømt i forrige måned etter å ha drevet Monero på regjeringseide superdatamaskiner.