Squares senaste bidrag kommer att hjälpa en utvecklare att utforma en Bitcoin-plånbok som är lätt att använda för nybörjare av krypto.

Square Crypto är kryptoarmen för betalningsföretaget Square.

Det uppmuntrar Bitcoin-antagande genom att ge bidrag till utvecklare i rymden

Det senaste bidraget går till en utvecklare som vill göra Bitcoin Profit plånböcker lätta att använda för alla.

Betalningsföretaget Square meddelade idag att det kommer att bevilja bidrag till en Bitcoin- utvecklare som vill göra plånböcker mer användarvänliga.

Den kryptovaluta arm Square, Square Crypto , gjorde tillkännagivandet på Twitter-ropade Maggie Valentine, en utvecklare på blockchain start, she256 .

”Att ge trick-or-treaters Open Dimes och Square Crypto-bidrag i år. På tal om detta går den här till Maggie Valentine, en designer som arbetar för att förenkla plånboksinflödet genom att minska teknisk jargong och öka användarutbildningen, säger företaget via Twitter.

Square Crypto stöder utvecklingen av Bitcoin- nätverket genom att ge bidrag till utvecklare och företag som arbetar i kryptorummet.

Din dagliga dos av kryptovaluta nyheter, lärande, skvaller och diskussioner

Företaget vill ge sitt senaste bidrag till Valentine så att hon kan designa en plånbok som är lätt att använda för kryptobarn.

Enligt Valentins avhandling använder människor inte Bitcoin eller Bitcoin-plånböcker eftersom de är för komplicerade. En sak som avskräcker användarna, säger hon, är “ tekniskt jargong, okända användarkoncept “ – plus potentiella användare har haft „liten eller ingen utbildning“.